En galen nyhet!

Visst läser man ofta konstiga, märkliga och galna nyheter ibland. Denna nyheten som du kan läsa mer om

här i gp.se är en sådan nyhet!

Tänk att vara dömd till hela 50 års fängelse utan att ha gjort fel? Man får rysningar bara av att tänka på det. Det fick nog också den anklagade mannen som blev dömd för inte länge sedan i USA.

Men då han stod vid sina ord att han är oskyldig så fick han en frivilligorganisation att undersöka saken vidare.

Han var dömd för sexuella övergrepp och för att ha skjutit en svart labrador. Men på något sätt hittade den frivilliga organisationen den hund som skulle ha skjutits ihjäl, i en annan del av USA!

Detta gjorde att hans fall åter blev öppet och han friades med ursäkter från domstolen.

En galen nyhet på flera sätt, tänk att sitta inlåst och veta att man är oskyldig.

Och att hoppas på att en grupp människor ska hitta denna hund som var med i vittnesmålet, tänk om den flyttat till ett ställe där de inte hittade den, kanske avlivats eller dött av andra skäl. Då hade inte rätten tagit upp hans mål igen, vilken fruktansvärd situation!

Jag vet ej detaljer om hur de kan vara säkra på att det är just denna svarta labrador som det handlade om men de hade aldrig tagit upp målet igen om de inte var säkra på den saken.

Den här frivilligorganisationen är guld värd, en eloge ska de verkligen ha!

Det är fint när medmänniskor hjälper varandra och jobbar för ett rättvist system. Som tur är har vi det bättre idag när man kan bevisa långt mycket mer än förr. Men det är fortfarande många människor som sitter av fängelsestraff trots att de är oskyldiga.

Men framtiden ger oss säkert fler sätt för att göra en bra bedömning i domstolar, tekniken går framåt hela tiden!