En isande nyhet!

Nu när det börjar bli kallare ute så passar det bra att läsa om en nyligen hittad mumievarg!

Ja, du läste rätt. De har hittat en nedfryst mumievarg-valp som är hela 50.000 år gammal. Den hittades i Yukon, Kanada.

Det var då istid och av den anledningen har isen lyckats frysa valpen så att varenda bit av vargen ser ut som på en levande varg. Otroligt häftigt när de upptäcker dessa uråldriga djur, ja även människor har man hittat nedfrusna och väldigt välbevarade.

Man får hoppas att det gick väldigt snabbt att valpen dog , trots att det är hemskt så är det samtidigt väldigt häftigt. Nu kan de se på denna valp, undersöka samt upptäcka mycket om hur det var på den tiden och mycket mer.

Vid valpen fanns också en större del av en renkalv, detta ger också forskare mycket information, läs mer

om vargmumie från istiden om ni vill, det är intressant att veta vad forskare kommer fram till.

Tänk att inte långt efter denna varg levde så började människor och varg samarbeta för överlevnads skull. Ett samarbete som än idag håller i sig!

Andra arter som man har grävt fram är mammutar vilket är otroligt men sant, tänk att se ett sådant stort och mäktigt djur i isen, tittandes som om den lever. Det måste vara en livsomvälvande upplevelse. Även vildhäst och bisonoxe är några av istidens djur som bevarats i permafrosten.

Man kan inte annat än bli ödmjuk av naturens krafter, man kan också undra hur människor ser tillbaka på oss om 50.000 år. Hur kommer de kunna se vilka djur vi hade och hur vi såg ut?

De kanske bara kollar upp det på internet, haha!

Fast vem vet, det kanske inte ens finns människor då utan robotar av något slag som ersatt människan? En sak är man mer säker på iallafall, så länge människan finns så står hunden lojalt bredvid.