Favorithund?

Ofta kan man se olika artiklar och listor där hundraser radas upp och de utser vilken hundras som är populärast. Det är roligt att se men kanske inte helt sanningsenligt, eller?

Varje år finns det hundratals listor som görs och de listor som har research bakom sig går efter vilka raser som det köps flest av årligen. Vissa listor går efter vad ett visst antal människor svarar. Många av de senaste listorna har labrador retriever som vinnare och schäfer som klar silvermedaljör, se här

på Expressens senaste lista!

Man kan se listor över världens populäraste hundraser också, till och med webbens populäraste hundar finns att hitta! Så om man kollar in en lista över webbens mest populära hundras så vinner fransk mopp! Och tvåa är golden retriever följt av mops.

Men dessa listor är väldigt olika beroende på vem som har skrivit dem, dessa ovan är listade genom att se på människors webbsökningar samt hundköp som är registrerade i Sverige år 2018. Så om man ska vara källkritisk så finns där många listor som inte lever upp till kraven, det kan dock ändå vara kul att kolla bara för nöjets skull. Även hundnamn har listor och just nu verkar det som att Molly toppar den listan, tänka sig?

Även Svenska Kennelklubben har listor över olika saker som angår hundar. Om man känner för att se på listor där man vet att det ligger fakta bakom så kan man kolla in deras med. Fast SKK och säkert tidningar är källkritiska så finns det ett stort mörkertal när det gäller vilka hundraser som verkligen är populärast. Det står till och med på vissa listor att blandrasen är den mest populära. Det står också att det inte är en hundras men att det finns många av just denna kategori av hundar.

Oavsett vilken ras som är populärast så är det inget som betyder något, huvudsaken är att ägaren och hunden verkligen passar ihop!