Grythund fast i 37 timmar!

Tänk att vara ute med sin jakthund och plötsligt händer det ofattbara, hunden fastnar i ett grävlingsgryt!

Detta händer den fina foxterriern Alva som är 8 år och bor i Liden, utanför Sundsvall.

Läs hela artikeln här på

Aftonbladet och var beredd på tårar!

Den känslan som ägarna måste haft är inget man önskar ens sin fiende, oron att ens hund sitter fast i ett hål och troligen kommer svälta till döds om man inte gör något. Stackars både hunden Alva och hennes ägare.

Där är det fantastiskt med Facebook, om man har problem så kan man skriva där och be folk om hjälp. Vissa kanske inte tror det men människor hjälper gärna till och är på så vis en del av en lycklig historia.

De bad om hjälp och människor från höger och vänster gav redskap och av deras egen tid för att rädda hunden Alva, alla gjorde sitt bästa trots att de inte visste om hon levde. Det fanns inga livstecken eftersom hon hade kommit långt in i grytet.

Men alla höll hoppet uppe och gjorde verkligen en hjälteinsats.

Efter hela 37 timmar kom de äntligen fram till Alva som var trött men glad att få komma loss.

Hon fick leverpastej som första måltid på länge.

Man kan fråga sig varför de inte ringde brandkår eller liknande, de gjorde faktiskt detta. Två gånger till och med, de ville inte rycka ut såvida de inte visste att hunden levde. Det var ju omöjligt att veta eftersom hon satt fast långt inne i grytet, grävlingar har väldigt långa gångar så man hör inget om man sitter vid ett utgångshål och lyssnar.

Som tur var så brydde sig inte alla personer som kom för att hjälpa, utan dem alla hade de aldrig hunnit gräva så långt in som det behövdes.

Många rosor till alla som hjälpte dem, fina människor som bryr sig om våra älskade hundar!